Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 juli, 2012 - 08:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Få förlorar på Nokias störtdyk

Ålänningar som äger Nokiaaktier har inte förlorat mycket på att ha dem i portföljen, trots företagets störtdykning på börsen. Det säger Anders Ekström kapitalförvaltare på Andelsbanken Åland. – Har man bara Nokia i sin portfölj har man absolut förlorat mycket men det tror jag inte så många har, säger Anders Ekström. I morgon publicerar Nokia årets andra kvartalsrapport. De flesta analytiker har väldigt låga förväntningar på rapporten eftersom Nokias aktier har rasat till extremt låga nivåer. Den kraftiga nedgången för Nokias aktiekurs beror enligt Anders Ekström på att bolaget var helt marknadsledande för tio år sedan, men sedan dess har misslyckats med sina strategier att hänga med konkurrenterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »