Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 september, 2018 - 16:03Uppdaterad: måndag, 17 september, 2018 - 17:18
  • Lagtinget är splittrat om finansieringen av en bro mellan Gripö och Degerby. Illustration: Landskapsregeringen

Extra anslag splittrar lagtinget

Finans- och näringskutskottet stöder landskapsregeringens förslag om att anhålla om extra anslag på 45 miljoner euro från riket för en bro mellan Gripö och Degerö i Föglö kommun, samt för att byta ut eller grundreparera elva befintliga broar.

Centerns och obunden samlings medlemmar i utskottet reserverade sig mot betänkandet, med motiveringen att man har en annan prioritering och att man vill använda extra anslag för i första hand grundrenovering och nytt tonnage. Idag fortsatte diskussionerna i lagtinget.

Centern beklagade sig över att förslaget saknar kvalificerad majoritet i lagtinget och hade önskat en annan formulering som man hade kunde ställa sig bakom.

Regeringspartierna beklagade sig över att oppositionen inte vill medverka till en anhållan om extra anslag för ett projekt som lagtinget redan har godkänt.

Ålands framtids Axel Jonsson ställde sig skeptisk till hela institutet om extra anslag, men förtydligade att han inte kan ställa sig bakom den aktuella anhållan eftersom Ålands framtid hela tiden har varit emot broprojektet på västra Föglö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »