Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 maj, 2012 - 16:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

EU:s landsbygdsstöd förändras

EU-stöden som betalas ut enligt landsbygdsutvecklingsprogrammen ska förändras till nästa programperiod som inleds år 2014. Det framkom under ett seminarium i Mariehamn i dag. Gunnar Lindberg är forskare på det nordiska forskningscentret Nordregio och har granskat utvärderingarna av landsbygdsutvecklingsprogrammen. Han tror att det blir en förskjutning från traditionellt jordbruk till nyföretagande. -Inför kommande perioder föreslås att man baka ihop olika typer av stöd och öppnar upp för alla typer av företagande på landsbygden för att få ett mer tydligt företagarfokus, säger Gunnar Lindberg. Det föreslås också att Leader ska omfatta investeringsstöden för att öka fokus på möjligheterna att skapa sysselsättning och på landsbygdens utmaningar i ett bredare perspektiv.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »