Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 10:55Uppdaterad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 12:44
  • Snart är den gamla Bomarsundsbron ett minne blott. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Eriksson Bygg river Bomarsundsbron

Det blir Eriksson Bygg Ab som ska riva Bomarsundsbron och anlägga den tillfälliga bron ska finnas under byggtiden för den nya bron.

I entreprenaden ingår även att bygga en tillfällig vägförbindelse till den tillfälliga bron.
Landskapsregeringen är glad över att ha tecknat avtal med en lokal kompetent entreprenör, med god kännedom om de lokala förhållandena för detta viktiga projekt. Entreprenaden genomförs i ett, för Åland, viktigt kulturminnesområde och ställer stora krav på samarbete med andra aktörer i området. I planeringen av projektet har hänsynstaganden fortlöpande gjorts för att skydda de kulturvärden som riskerar att beröras, samt att minska den negativa påverkan av entreprenadarbetena för turism och kulturminnesvård i området, skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Väganslutning och den tillfälliga bron ska anläggas nu under hösten.

Förra veckan bjöd landskapet ut bygget av den nya bron och de anbuden ska vara inlämnade senast den 17 december. Byggstart av den nya bron planeras till mars nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »