Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 maj, 2011 - 12:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Entreprenörskap poppis bland unga

Att starta eget företag anses i dag som häftigt bland unga, och det är inne att bli revisor!Så ser trenden ut i Sverige enligt Anna Dyhre som i går föreläste vid Ålands Näringslivs vårstämma. En förändring i synen på entreprenörskap har längre efterlysts i den allmänna debatten också på Åland där många små företag hotas med nedläggning eftersom ingen är intresserad av att ta över dem. De företag dagens unga vill starta är emellertid inte nödvändigtvis likadana som de nu nedläggningshotade. Media och IT-branschen lockar starkt, men också en bransch som revision har plötsligt skakat av sig sin dammighetsstämpel och blivit inne. -Det går att förändra bilden av en bransch, men det tar tid och kraft, säger Anna Dyhre.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »