Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 september, 2010 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Eliasson: Jag är inte jävig

-I våras trodde jag att jag kunde vara jävig i golffrågan, men nu har jag kommit fram till att jag inte är det, trots stor osäkerhet bland dem som jag rådfrågat. Det säger näringsminister Torbjörn Eliasson efter gårdagens beslut att säga nej till golfklubbens begäran att få arrendera Stornäset i Kastelholm för en ny golfbana. Eliassons son sitter i golfklubbens styrelse och föredragande tjänstemannen, näringschef Linnéa Johansson, anser att ministern är jävig i golffrågan. -Ett slutligt avgörande om jäv får man egentligen först om någon besvärar sig mot beslutet till förvaltningsdomstolen, säger Linnéa Johansson. Också landskapets förvaltningschef Arne Selander är osäker om det föreligger jäv i den här frågan. -Det är en mycket komplicerad fråga. Var och en tjänsteman och minister får ta ett eget avgörande i jävsfrågor, säger Arne Selander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »