Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 oktober, 2020 - 09:43Uppdaterad: fredag, 16 oktober, 2020 - 13:38
  • Mats Löfström, t v, träffade kommunikationsminister Timo Harakka. Foto: Privat.

Efterlyser lönestöd till sjöfarten

Riksdagsledamot Mats Löfström vill se ytterligare stöd till sjöfarten.

I ett pressmeddelande skriver han att de stöd som branschen fått från Försörjningsberedskapscentralen och Traficom varit livsviktiga, men att mer behövs då coronaläget förblir oförändrat och reserestriktionerna förblir i kraft.
- Ett sätt att underlätta situationen skulle vara ett lönestöd, något som både facken och rederierna gemensamt föreslagit, lyder pressmeddelandet.
Mats Löfström har lyft frågan såväl i budgetdebatten som i ett möte med kommunikationsminister Timo Harakka. Han noterar vikten av att halverade farledsavgifter föreslås även i nästa års statsbudget, och att Estland för tillfället jobbar på ett eget stödpaket.
- Det är livsviktigt för Åland att vi hjälper rederierna så att de finns kvar när den här stormen bedarrat, skriver Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »