Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2011 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Edgar Vickström lämnar Ålands näringsliv

Efter mycket kritik från olika håll väljer Mariehamns blivande stadsdirektör Edgar Vickström att avgå från sin post som ordförande för Ålands Näringsliv. Att han nu ändrar sig beror enbart på kritiken. Han har tyckt, och tycker fortfarande att han skulle kunna sitta på båda stolarna samtidigt. "Nu har jag dock fått signaler från politiskt håll i Mariehamn som visar att alla förtroendevalda inte är helt trygga i att jag kan vara oberoende, och i alla sammanhang prioritera Mariehamns intressen, om jag fortsätter som ordförande i Ålands Näringsliv. Det här är en fråga där inte minsta oro för intressekonflikt får föreligga", skriver Edgar Vickström i ett pressmeddelande. Den 1 maj tillträder Vickström som stadsdirektör i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »