Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 juni, 2021 - 07:50Uppdaterad: måndag, 28 juni, 2021 - 10:04
  • Björn Blomqvist som är koncernchef för Rederiaktiebolaget Eckerö AB, ser fram emot att skriva historiken till 75-års jubileumet. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

"Eckerökoncernen överlever pandemin"

Eckerökoncernen kommer att överleva som företag också efter pandemin.

Det säger Björn Blomqvist som är koncernchef för Rederiaktiebolaget Eckerö AB i sitt sommarprat som sänds idag.

- Det som har varit allra jobbigast under pandemin är alla förlorade arbetsplatser. Personalstyrkan har permanent minskat med cirka en tredjedel, från ungefär 1200 till 800 anställda och de som är kvar har även de alla på något sätt varit berörda av permitteringar, berättar Björn Blomqvist.

Björn Blomqvist säger att oron för företagets överlevnad var alltid närvarande under våren och försommaren 2020 och åter är rykten om vår snara undergång fler än jag hinner räkna. Han säger även att han ser fram emot att skriva historiken till 75-års jubileumet.

- Vi befinner oss fortfarande i en sån situation där det är en helt tillräckligt ambitiös målsättning att bara överleva, säger Björn Blomqvist i sitt sommarprat som sänds idag kl 10:05 och 20:55.

Programmet finns också höra på appen ÅRTV Play och på hemsidan alandsradio.ax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »