Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2022 - 06:05Uppdaterad: onsdag, 16 november, 2022 - 07:54

Eckerö vill inte bygga ut KHS

Eckerö kommun är fortfarande inte intresserade av att vara med och finansiera någon form av till- eller ombyggnad av Kyrkby högstadie-
skola.

Det är direktivet som kommunstyrelsen har gett Eckerös representanter inför Södra Ålands utbildningsdistrikts förbundsfullmäktigemöte som ska hållas den 24 november.

Eckerö vidhåller tidigare ståndpunkt att en ny högstadieskola bör planeras och byggas inom utbildningsdistriktet, förslagsvis någonstans på axeln Möckelö – Näfsby.

Eckerö vill inte heller vara med i den arbetsgrupp som Hammarland föreslagit som ska titta på möjligheten att bygga en högstadieskola på västra Åland. Den utredningen handlar inte om en ny skola på axeln Möckelö – Näfsby, utan om en eventuell skola som skulle kunna innebära nya utbildningsdistrikt. Eckerö motiverar sitt nej med att eftersom Finström meddelat att det i dagsläget inte finns några planer från deras sida att förändra samarbetsmönster eller områdesindelningar inom undervisningsverksamheten ser Eckerö kommun inte det som ändamålsenligt att ånyo utreda skolfrågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »