Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 juli, 2011 - 12:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Eckerö vill ha kvar räddningsnämnd

Eckerö vill behålla den gemensamma räddningsnämnden. Det skriver Eckerös kommundirektör Jörgen Lundqvist i ett pressmeddelande apropå Jomalas förslag att göra om nämnden till en referensgrupp och alltså ge den mindre makt till egna beslut. Räddningsnämnden är ett samarbete mellan tio kommuner och sköter räddningsarbetet på stora delar av fasta Åland. I stället för räddningsnämnd vill Jomala ha en så kallad referensgrupp. Detta motiverar man med att räddningsnämnden ändå inte tar så många direkta beslut utan mest hänvisar dem vidare till respektive kommunstyrelse. Men enligt Jomalas kommundirektör Carolina Sandell är ännu inget skrivet i sten. -Vi vill inte heller att det här samarbetet raseras och är det någon kommun som vill ha kvar nämnden får det väl fortgå som tidigare, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »