Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 april, 2023 - 05:45Uppdaterad: fredag, 28 april, 2023 - 05:45

Dömdes till böter för att ha kört på en person

En man i 20 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till böter för misshandel, äventyrande av trafiksäkerheten och två fall av straffbart bruk av narkotika. 

Det var i augusti 2021 som mannen körde på en person vid ett lagerområde i Jomala. Han hade varit på lagerområdet med några kompisar i bilen då personen som hyrde lagerområdet kom dit. Personen försökte då stoppa bilen eftersom det tidigare förekommit att bilar varit på området för att köra runt och sladda. När personen försökte stoppa bilen körde den unga mannen framåt och personen blev påkörd.
 

Mannen nekade till brott, men tingsrätten anser det bevisat och dömer mannen. Han blev även dömd för två fall av straffbart bruk av narkotika som var i mars 2022. Han döms till 85 dagsböter på sammanlagt 765 euro och han ska även ersätta målsägandes rättegångskostnader på knappt 2.600 euro. 

En annan ung man döms till försök till misshandel som ung förbrytare efter att han skjutit mot en person med en soft air-gun. Den unga mannen, som vid tiden för brottet var 15 år fyllda men inte 18, åkte i en bil med mannen som nämns ovan. När de körde över Sviby-bron sköt den unga mannen mot en person som cyklade på bron. Tingsrätten dömer honom till 25 dagsböter på sammanlagt 150 euro. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »