Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 december, 2010 - 06:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Dömd för sexuellt utnyttjande

En 25-årig man har av tingsrätten dömts till elva månaders villkorligt fängelse för sexuellt utnyttjande av barn. Kriminalteknisk bevisning har styrkt att mannen genom beröring utsatt barnet för en sexuell handling som var ägnad att hindra hennes utveckling. Tingsrätten konstaterar också att det var stor skillnad i ålder och mognad mellan parterna. Flickan var vid tidpunkten 13 år och gärningen har skadat henne psykiskt. Däremot förkastade tingsrätten ett åtal om sexuellt utnyttjande. I det fallet har flickans och den 25-årige mannens berättelser varit motstridiga. Mannen förnekar att han haft sexuell kontakt med flickan, medan hon berättat att mannen inlett sexuell kontakt med henne medan hon sov.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »