Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 augusti, 2011 - 09:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Diskussion om trafficking

Under det möte som samrådsdelegationen för beredskap hade i går diskuterades också hur myndigheter arbetar mot trafficking, detta med anledning av Ålands Radios serie om trafficking nyligen. Peter Lindbäck menar att det målades upp en väldigt dyster bild av myndigheternas kunskap om frågan, och han anser att det är en prioriterad fråga för berörda myndigheter som till exempel polisen och sjöbevakningen. -Men det är bara de åländska myndigheternas ansvar när det handlar om människohandel som har Åland som slutdestination. De fall av trafficking som passerar Åland är mycket svåra att upptäcka, säger Peter Lindbäck. Han tillägger att de myndigheter som på olika sätt kan komma i kontakt med trafficking har meddelat att de ska följa upp hur arbetet mot trafficking går.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »