Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 september, 2011 - 12:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Datainspektionen frågar Facebook

Hur hanterar Facebook personuppgifter? Den frågan har Datainspektionen på Åland och de andra dataskyddsmyndigheterna i Norden ställt till Facebook. Företaget har både bekräftat och dementerat en del av de antaganden som dataskyddsmyndigheterna kommit med. Bland annat meddelar Facebook att det som användarna skriver på sin sidor används för målinriktad reklam. Däremot understryker företaget att man inte förmedlar personuppgifter vidare till andra företag utöver det som användaren själv accepterar genom att installera applikationer på sin sida. Frågorna till Facebook ska ge möjlighet att föra en konstruktiv dialog med företaget om dataskyddsfrågor, berättar Datainspektionens chef på Åland, Susanne Björkholm, i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »