Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 september, 2011 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Damberg om åländsk utbildning

-Jag kan förstå att det finns en oro på Åland när det gäller antagningssystemet till högskolorna i Sverige. Det säger den socialdemokratiske riksdagsmannen Mikael Damberg, från Sverige, som medverkade i den utbildningspolitiska debatten som ordnades i stadsbiblioteket i går kväll. Mikael Damberg hade under gårdagen fått signaler från representanter för utbildningsväsendet att man är orolig på Åland när det gäller de åländska studenternas möjligheter att komma in på svenska högskolor i framtiden. Det som ökat oron på sistone är att man 2014 kommer utöka undervisningen i svenska språket på gymnasier i Sverige. Vad det innebär för de åländska studenterna som vill söka till svenska utbildningar är ännu oklart enligt ålands gymnasiums förvaltningschef Gyrid Högman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »