Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 augusti, 2011 - 16:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Dålig regelkoll hos åländska företag

Många företag på Åland känner inte till att de själva måste granska att den utländska arbetskraft de anställer har de tillstånd som krävs för att få arbeta. Ungefär tre fjärdedelar av de totalt 102 företag som inspekterats i en stor arbetsskyddsinspektion visste till exempel inte att men måste granska arbetstagarnas ID-uppgifter innan anställning, rapporterar arbetarskyddsingenjör Henning Karlsson som lett inspektionerna. Ett par personer upptäcktes som inte hade tillstånd att arbeta i den bransch där de för tillfället är anställda. Där kan det kan vara aktuellt med polisanmälan. Inspektörerna har också stött på flera fall bland annat i byggbranschen och i restaurangbranschen där de anställda inte får rätt övertidsersättning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »