Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 14:31Uppdaterad: torsdag, 16 maj, 2019 - 17:31
  • Tiina Zetterman presenterade sitt examensarbete igår. Foto: Nina Smeds

Dålig kommunikation stör kommunsammanslagning

-Vi är dåliga på att kommunicera inom kommunerna. Den slutsatsen drar Tiina Zetterman som presenterade sitt examensarbete vid Högskolan på Åland igår. Hon sökte svar på frågan hurdan betydelse har kommunikation och ledarskap vid en kommunsammanslagning.

-Framför allt behöver personalen lära sig kommunicera, men ledningen måste också visa att de är villiga att kommunicera, säger hon.

Det är personalens ansvar att vilja kommunicera vid förändringar om ledningen försöker. Dålig kommunikation kan få negativa följder som att folk söker sig bort eller blir sjukskrivna. Det kan uppstå konflikter och informationen som sprids kan bli helt fel.

-Om kommunikationen inte fungerar kanske man sitter på kaffarasten och funderar vad som är på gång och så uppstår rykten som över huvud taget inte är sanna, säger Tiina Zetterman.

Hennes slutsats är att det behövs utbildning för personal inom ledarksap och kommunikation för att underlätta en förändring som en kommunsammanslagning.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »