Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 september, 2020 - 15:18

Dagsböter och jaktförbud för förseelser

Tingsrätten finner en man i femtioårsåldern skyldig för två fall av jaktförseelse, ett fall av olovlig fångst och ett fall av jaktbrott.

 

Mannen har under sensommaren i fjol låtit sin hund vara lös på Sottunga, med resultatet att hunden bitit ihjäl en hare på en annans tomt och bland annat drivit vilt till sjöss.
I november samma år har mannen både med hund jagat och sedan skjutit ett rådjur på ett markområde som ägs av annan, och sedan även fångat gäddor på annans vattenområde. Detta trots att han inte haft tillstånd för att bedriva jakt.

Mannen har erkänt sig skyldig till gäddfisket men nekat till de övriga åtalspunkterna. Tingsrätten har ändå genom vittnesmål kunnat fastställa att gärningsbeskrivningen varit korrekt.
Mannen döms till 75 dagsböter om sammanlagt 450 euro, och meddelas jaktförbud till och med den sista december 2021.
Dessutom åläggs han att betala en brottsofferavgift samt bevisningskostnader till staten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »