Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 november, 2020 - 14:44Uppdaterad: onsdag, 11 november, 2020 - 10:40
  • Nästa vecka inleds lagtingets budgetdebatt. Foto Malin Lundberg

Coronasäker budgetdebatt i lagtinget

Nästa vecka inleds budgetdebatten i lagtinget. Redan nu har man delat in lagtingsgrupperna och personalen i kansliet i arbetslag som vistas i lagtingshuset vecka-vecka med anledning av coronapandemin.

Men i samband med budgetbehandlingen som inleds den 10 november får hela lagtingsgruppen vara på plats, men då uppmanas ledamöterna att sitta glest och att ha halva gruppen på den nedre läktaren.
-Med erfarenheter från en av våra lagtingsgrupper vet vi att det inte räcker med fysisk distansering för att karantän av alla som suttit i samma mötesrum ska kunna undvikas, skriver lagtingsdirektör Susanne Eriksson i ett meddelande till media.
Även media uppmanas att bevaka debatten på distans. Ålands radio direktsänder budgetdebatten på 91,3 MHz, på vår hemsida www.alandsradio.ax och i Ålandskanalen mellan klockan 9.30 och 14.55 under nästa veckas tisdag, onsdag, torsdag och med reservdag på fredag. Resten av dagarnas debatt eftersänds med start klockan 17.05 samma dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »