Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 augusti, 2018 - 15:32Uppdaterad: onsdag, 15 augusti, 2018 - 15:49

Chipsters samarbetsförhandlar

Chipsters Food har kallat till samarbetsförhandlingar och 15 arbetsplatser kan vara i farozonen. Utöver fiskfabriken i Norrböle har Chipsters även verksamhet i Hyvinge i köttbranschen och i Borgå där man driver ett deli-kök.

- Vi har haft för dålig lönsamhet och den här gången går vi igenom hela personalen och alla funktioner och totalt berör det 130 personer, säger vd Timo Vetriö.

Den första förhandlingen hölls igår vid fabriken i Mariehamn och imorgon fortsätter det med verksamheterna i riket. Samarbetsförhandlingarna ska pågår i minst sex veckor och Vetriö räknar med att dom är avslutade i månadsskiftet september-oktober.

2016 köptes Chipsters upp av svenska restauranggrossisten Martin & Servera, men dom här samarbetsförhandlingarna berör bara Chipsters verksamhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »