Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 april, 2023 - 06:20Uppdaterad: torsdag, 27 april, 2023 - 06:20
  • Landskapsregeringen lånar ut ytterligare en flaska vrakchampagne.

Champagneflaska ute på turné - Veuve Clicquot får låna en till

Champagnehuset Veuve Clicquot har blivit beviljade av landskapsregeringen att låna ytterligare en flaska vrakchampagne. Veuve Clicquot har sedan 2011 lånat en flaska vrakchampagne till champagnehusets besökscenter och museum i franska Reims. 

Förra året firade Veuve Clicquot 250-årsjubileum och det pågår nu en internationell utställning som turnerar runt i fem storstäder under två års tid. Vrakchampagneflaskan från Åland åker med på den turnén och därför ville champagnehuset låna ytterligare en flaska till sin permanenta utställning. 

- Kravet är att villkoren i avtalen från 2011 och 2022 uppfylls och att hanteringen av flaskan sköts i enlighet med dessa på ett säkert sätt samt med korrekta försäkringar och tullhandlingar, skriver landskapsregeringen i sitt beslut som fattades genom enskild föredragning av utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »