Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 december, 2012 - 05:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Brister i skolornas arbete<br>mot sexuella trakasserier

Det finns en tendens bland de åländska eleverna att förringa sexuella övergrepp som begås av jämnåriga. Det visar resultatet av projektet Fair Sex 2012 som avslutades i slutet av november. Enligt projektledare Ulrika Navier och metodutvecklare Jenny Jonstoij är det mycket få ungdomar som säger sig vara beredda att kontakta polisen om de skulle råka ut för en våldtäkt. Projektet Fair Sex 2012 är finansierat av landskapsregeringen och har genomförts av Ålands Fredsinstitut. Det avslutades i går med ett öppet seminarium där projektpersonalen presenterade slutsatserna från de workshops som hållits med alla tvåor i gymnasiet och elever från de fortbildningar som ordnats med lärare på högstadiet och gymnasiset. -Flera skolor har börjat integrera insatser mot sexuella trakasserier i sitt mobbningsarbete, men det finns också många brister hos skolorna, säger Jenny Jonstoij.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »