Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 september, 2011 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Bristen på p-platser vid sjukhuset<br>ska nu åtgärdas

Nu vill ÅHS göra något åt bristen på parkeringsplatser utanför sjukhuset. ÅHS ledningsgrupp har föreslagit en rad åtgärder som styrelsen i dag godkände. Bland annat ska man anlita parkeringsföretag som ska dela ut kontrollavgift för otillåten parkering och kunna transportera bort fordon som parkerat på otillåtet sätt. Parkeringsskiva ska också införas för besökare och patienter, och motorvärmartillstånd ska säljas till en del av personalen. Bristen på parkeringsplatser har länge varit ett problem och det väntas bli värre i och med att även psykiatrins patienter och personal ska parkera på samma område. Det har bland annat visat sig att patienter ibland har svårt att få parkeringsplats eftersom de parkeringsplatser som är avsedda för patienter ofta är blockerade av andra bilar. Än så länge delas ännu bara varningar ut för otillåten parkering och förändringarna kommer att införas stegvis under hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »