Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 juni, 2010 - 17:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Brist på pengar till jordbruket

Pengarna räcker inte heller nu till jordbrukets kompensationsbidrag. Det konstateras i årsrapporten för landsbygdsutvecklingsprogrammet. Förra året omfördelade landskapsregeringen pengar från miljöstödet till kompensationsbidraget, det så kallade LFA-stödet, en sak som vållade en hård politisk debatt i fjol. -Landskapet måste ta upp mera pengar i budgeten, avtal ska hållas, säger producentförbundets vd Tage Eriksson. Nu finns inte samma möjligheter att omfördela pengar inom programmet som i fjol. Över 44 procent av pengarna för kompensationsbidraget har gått åt under de tre första åren av det sjuåriga programmet. Kompensationsbidraget är 200 euro per hektar och år. Efterfrågan på stöd är ojämn konstateras i årsrapporten. Intresset för pengar till utveckling av nya produkter och startstöd för unga odlare har varit svagt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »