Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2011 - 08:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Brist på fosterfamiljer på Åland

Det råder stor brist på fosterfamiljer på Åland. Det säger Kari Kärki, föreståndare för Eckerökollektivet som är ett alternativt boende för ungdomar mellan 12 och 17 år. Ungdomarna som kommer till Eckerökollektivet kan av olika orsaker inte bo hemma och kollektivet fungerar som ett hem och en skola i att klara sig själv. Verksamheten är den enda på Åland och här märks bristen på fosterfamiljer extra tydligt. - Det är en familj ungdomarna behöver, i vissa fall skulle de egentligen inte behöva komma hit till Eckerökollektivet, säger Kärki. Enligt Kärki har det aldrig funnits tillräckligt med fosterfamiljer på Åland och detta leder till att barn lämnas vind för våg och många andra tråkigheter i samhället.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »