Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 juli, 2011 - 18:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Brand på DAX i Norrböle

Bil- och båttillbehörsfirman Dax i Norrböle stod i lågor på lördageftermiddag. Byggnaden är nu totalt nerbrunnen. En förbipasserande upptäckte att det brann i en bil utanför byggnaden och larmade brandkåren. Bilen hade brunnit en stund innan den förbipasserande märkte detta, och när brandkåren kom till platsen hade elden spridit sig till själva byggnaden. På grund av vinden spred sig elden snabbt och resulterade i att endast väggarna av Dax står kvar. - Det ryker massor, om röken stör ska man hålla sig inomhus. Det kommer att ryka i några timmar än. Vi har påbörjat eftersläckningar och kyler nu ner byggnaden. säger brandmästare Patrik Lindberg som var först på plats. Polisen har ännu inte lyckats hitta orsaken till branden men teorin är att den startade i en bil som stod parkerad intill byggnaden. Man vet ännu inte vad som startade branden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »