Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 mars, 2020 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 31 mars, 2020 - 10:16

Bil med brister gav böter

Polisen stoppade ett fordon som saknade ljuddämpare, hade felaktig belysning samt ett bakdäck utan tillräckligt mönsterdjup.

Föraren fick böter och är misstänkt för fordonsförseelse.

På morgonkvisten påträffades ett fordon som är registrerat i utlandet. Föraren har varit boende i Mariehamn sedan 2009 och därför borde fordonet ha registrerats på Åland. Ärendet skickas nu för behandling av efterbeskattning till rätt myndighet. Bland annat var fordonets ägaruppgifter oklara och registerskyltarna tog polisen hand om.

Utöver det kom det en anmälan om olovligt intrång i ett äldreboende. Polispatruller kom snabbt till platsen, men det visade sig att inget hänt. Det var ingen åverkan, det hade inte heller tagits något och allt visade sig ha en legitim förklaring.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »