Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 januari, 2013 - 14:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Bidrag för sju Leaderprojekt

Sju olika projekt föreslås få sammanlagt 59.000 euro i så kallade Leader-bidrag. Bland dem finns Överby byalag som får 27.000 euro för att anlägga en småbåtshamn och en sjösättningsramp vid Verknäs i Eckerö, samt stödföreningen för Ålands jakt- och fiskemuseum som får 7.900 euro för att förbättra tillgängligheten till museet. Idrottsföreningen FUIA i Föglö får 7.500 euro för en läktare vid idrottsplanen i Granboda och Vårdö-Strömsby byalag drygt 6.000 euro för renovering av Erkas vind. Föreningen Franciskus på Kökar får 4.470 euro för att rusta upp en ladugård till boende under Fraciskusdagarna. Folkhälsan i Hammarland får 3.850 euro för muddring vid hopptornet i Bovik och Ralf Styrström 2.250 euro, för att återställa en strandäng på Nåtö. Avslag blev det däremot för Nybyggarna inom Mariehamns Pensionärsförening som anhållit om stöd för modellstaden. Avslaget motiveras med att projektet är påbörjat och att placeringen är oklar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »