Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 juni, 2010 - 12:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Berguv fastnade i fotbollsnät och dog

Två uppställda fotbollsmål vid sopstationen i Hjortö stugby i Saltvik blev en berguvs öde senaste höst. Berguven fångade en råtta vid sopstationen, men fastnade i fotbollsnätet. En sopåkare uppmärksammade berguvens belägenhet och larmade naturvårdsintendent Jörgen Eriksson vid landskapsregeringen som kom och skar loss den.- Jag tog hem den till buren och tänkte ge den lite kompensation för råttan den blev av med. Men morgonen efter var den död. Den hängde nog för länge med huvudet ner i nätet, berättar Jörgen Eriksson, som brukar ta hand om skadade rovfåglar.Nu har landskapsregeringen beslutat att betala 60 euro till stugbyns ägare som begärt ersättning för det förstörda nätet till fotbollsmålet. Villkoret är att de tar bort näten nästa gång fotbollsmålen ställs undan. Berguven är för övrigt en utrotningshotad art.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »