Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 december, 2012 - 12:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:17

Bemötande om bränsleupphandling

Landskapsregeringen har aldrig gjort någon olaglig bränsleupphandling, utan hade rätt att temporärt köpa bränsle av Rundbergs bil och service efter att det kommit till kännedom att det kommit ett besvär mot den tidigare gjorda bränsleupphandlingen. Det svaret ger landskapsregeringen till marknadsdomstolen med anledning av ett besvär från Teboils åländske representant, Deep Water Invest. Eftersom det var viktigt att säkra en trygg bränsleleverans till skärgårdsfärjorna var det också mest ändamålsenligt att låta Rundbergs fortsätta med leveranserna tills domstolen ger sitt utslag, skriver landskapsregeringen till marknadsdomstolen. Man anser att det finns stöd i lagen för den temporära upphandlingen. Landskapsregeringen tillbakavisar också besväret om kravet på miljövänligare motorer i oljetransportbilarna och tillbakavisar i enlighet med en extra revision anklagelsen om en överfakturering från Rundbergs sida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »