Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2011 - 15:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Begravningsplatsen på ruta ett igen

Behandlingen av ärendet som handlar om utvidgningen av Mariehamns begravningsplats måste tas om från början. Orsaken är att en ny plan- och bygglag hunnit träda i kraft innan ärendet blev färdigbehandlat. År 2009 godkände först stadsstyrelsen och sedan stadsfullmäktige utvidgningen, men beslutet i stadsstyrelsen överklagades till Ålands förvaltningsdomstol på grund av att en av ledamöterna i stadsstyrelsen ansågs vara jävig. ÅFD gav i år de klagande rätt, men nu räckte det inte med att ta om ärendet med början i stadsstyrelsen igen. Enligt nya plan- och bygglagen måste man börja om på ruta ett. Därför beslöt stadsplanenämnden i går att åter kalla till ett samrådsmöte där allmänheten kan komma med synpunkter. Därefter ska ärendet vandra igenom alla instanser innan ett nytt beslut om begravningsplatsens utvidgning kan tas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »