Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 maj, 2023 - 12:15Uppdaterad: tisdag, 16 maj, 2023 - 12:41

Befolkningen ökade första kvartalet

Befolkningen på Åland ökade med 40 personer under det första kvartalet i år, det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub. 

Under 2022 var det en svag befolkningstillväxt på Åland och under första kvartalet i fjol minskade antalet invånare med 30 personer. Men nu har alltså det här året inletts med en positiv utveckling, skriver Åsub. 

Under årets tre första månader ökade befolkningen i Mariehamn med sju personer och på landsbygden med 46, medan den minskade med 13 i skärgården. Detta framgår av den preliminära kvartalsstatistiken över befolkningen som visar ett invånarantal på 30.399 den sista mars. 

Under första kvartalet föddes 64 barn, två färre än i fjol. Antalet avlidna minskade med ett tjugotal jämfört med 2022 och blev 73. Födelsenettot, födda minus avlidna, blev därför minus nio personer jämfört med ett underskott på 25 personer första kvartalet i fjol. Flyttningen gav ett överskott på 55 personer, vilket var betydligt mera än det första kvartalet 2022 då överskottet var 17 personer. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »