Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 augusti, 2011 - 09:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Bättre krisberedskap krävs

Beredskapen på Åland vid svåra kriser kan behöva ses över. Det menar landshövding Peter Linbäck, som är ordförande i samrådsdelegationen för beredskapsärenden. I går hade delegationen möte där man bland annat diskuterade Ålands beredskap vid extrema händelser, liknande de attentat som ägde rum i Oslo nyligen. Peter Lindbäck menar att risken för liknande attentat är liten på Åland, men att man samtidigt aldrig kan utesluta att något sådant kan ske. I en sådan situation, där väldigt många människor är drabbade, är det enligt Lindbäck viktigt att en mängd olika myndigheter och instanser har beredskap för att ta hand om de drabbade, som till exempel skolor, polisen och brandräddningsväsendet. Samrådsdelegationen ska under hösten diskutera vidare om den typen av utbildning behövs inom olika myndigheter här på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »