Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 oktober, 2011 - 08:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Barnens rättigheter granskades

"Det krävs utökade resurser på landskapsnivå för bland annat samordning, rådgivning och uppföljning av barnrättsfrågor. Dessutom behövs mer resurser för fortbildning om barns rättigheter!" Det skriver Tua Stenström på Rädda Barnen i en rapport om att införliva FN:s barnkonvention i myndigheters och kommuners verksamhet. Även om åländska barn generellt sett har det bra finns, enligt rapporten, en barnfattigdom också på Åland. För att barn ska garanteras samma rättigheter och villkor oberoende av i vilken kommun de bor föreslås en landskapsstrategi med en helhetssyn som stärker barnens rättigheter. "En tydlig styrning krävs på alla nivåer för att säkerställa att alla beslut sker med barnets bästa i åtanke", skriver Tua Stenström i rapporten om FN:s barnkonvention som Åland anslöt sig till för 20 år sedan. Rapporten presenteras på fredag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »