Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 november, 2022 - 11:45Uppdaterad: måndag, 14 november, 2022 - 12:32

Barnahus ska starta på Åland

Kommunernas socialtjänst, KST, har tillsammans med Helsingfors universitetssjukhus beviljats medel för utveckling av Barnahus.

Det är en modell som används i myndighetsarbetet då barn har blivit offer för misshandels-eller sexualbrott. Projektet handlar om att skapa och förankra nationellt enhetliga verksamhetsmodeller vid utredning av våldsbrott mot barn samt att säkerställa tillräckligt stöd och tillräcklig vård för barnet och familjen.

De myndigheter som deltar i arbetet är Ålands polismyndighet, Åklagarämbetet på Åland, Ålands hälso-och sjukvård samt Kommunernas socialtjänst. På Åland har Barnahus-projektet fokuserat på dels ett utbildningspaket samt dels uppdatera de åländska processerna för Barnahusärenden. Projektet ska utmynna i en uppdaterad manual för barnahus-arbetet på Åland. Susanne Lehtinen fungerar som projektkoordinator.

Fredagen den 18 november hålls en presskonferens där det informeras om projektet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »