Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 februari, 2011 - 08:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Avslag för Weiss jordförvärv

Landskapsregeringen sa i går nej till den ansökan om jordförvärvstillstånd som Crosskey solutions vd Carita Weiss anhållit om via bolaget Bryggan. "Vi känner en viss besvikelse i och med att landskapsregeringens beslut avviker från den praxis som tidigare varit etablerad gällande bolags rätt att äga och besitta fastigheter", skriver Carita och Robin Weiss i ett pressmeddelande. Frågan om jordförvärvstillstånd för strandtomten har tidigare behandlats i ett par olika omgångar och paret fick först avslag, via en vända i Högsta förvaltningsdomstolen, när de sökte tillstånd som privatpersoner. Nu kom anhållan via ett bolag. Tomten, som finns inom planerat område på Järsö, bebyggdes också med en villa innan landskapsregeringen hann avgöra frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »