Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 januari, 2013 - 12:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Avgifter för tung trafik på färjorna

Från den första mars måste också den tunga trafiken betala avgift på landskapets färjor. Enda undantagen är transporter till skärgården som upphandlats av landskapet och landskapets egna bränsletransporter. Resor från en mellanhamn till en annan mellanhamn är också avgiftsfria för den tunga trafiken. I övrigt betalar bussar, lastbilar och långtradare en engångsavgift på 20 euro, plus 20 euro för släp, för en resa från en ändhamn. 33 procents rabatt får transporter till privatpersoner som är permanent bosatta i en skärgårdskommun. Reglerna för långtidsbokningar sätter landskapets upphandlade färskvarutransporter i första hand, följd av övrig tung trafik som trafikerar skärgården kontinuerligt året om. I övrigt är det öppen bokning för övriga resenärer. Detta beslöt landskapsregeringen i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »