Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 mars, 2011 - 15:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Även centern vill nu ändra<br>jordförvärvsrätten

Också centern är beredd att ändra jordförvärvsreglerna så att enskilda personer utan hembygdsrätt får rätt att köpa strandtomter för eget boende, men det ska vara tomter på planerat område och ändringen ska göras på lagnivå. Det beskedet gav centerledamoten Harry Jansson vid den allmänpolitiska debatten i lagtinget i dag. Han fick kritik från frisinnad samverkan och obunden samling för att landskapsregeringen inte redan genomfört förändringarna. Men Harry Jansson försvarade sig med att det inte är centern som styr över kansliavdelningen och lagberedningen. Förra veckan deklarerade liberale kansliministern Roger Eriksson att han vill ändra jordförvärvsreglerna så att enskilda personer utan hembygdsrätt får rätt att köpa strandtomter för eget boende.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »