Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 05:57Uppdaterad: onsdag, 14 oktober, 2020 - 07:53

Återfallsförbrytare fick sex månaders fängelse

En man som är känd för polisen som en återfallsförbrytare dömdes för fem åtalspunkter till sex månaders fängelse samt ersättningsskyldighet i tingsrätten.

Mannen har vid två tillfällen begått motstånd respektive våldsamt motstånd mot tjänsteman då polisen kommit för att gripa honom, och vid åtminstone ett tillfälle förstört en madrass i en cell han befunnit sig i då han suttit gripen.
I mitten av augusti har mannen med en sten krossat en fönsterruta i en ytterdörr på ett bostadshus i Eckerö i vilket en av de målsägande befunnit sig.
Vid det tillfället har en granne konfronterat honom, och grannen har då i respons till vad han uppfattat som en hotfull situation slagit till mannen över bröstet med baksidan av en kofot.
Mannen har till följd av slaget ådragit sig ett hacksår i bröstet, och under rättegången var han själv målsägande i ett misshandelsåtal som avskrevs, eftersom tingsrätten ansåg att grannen agerat i nödvärn.
Under rättegången avskrevs även två åtalspunkter för hemfridsbrott och försök till misshandel.
Tingsrätten har enligt åklagarens yrkande beslutat att mannen ska hållas fortsatt häktad fram tills dess att fängelsestraffet inleds, vilket anses vara nödvändigt för att förhindra fortsatt brottslig verksamhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »