Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 december, 2022 - 15:41Uppdaterad: torsdag, 22 december, 2022 - 17:11

Åtalade för inbrott i butik

Ett inbrott i en butik på landsbygden i februari år 2020 togs i tisdags upp av Ålands tingsrätt. Två män åtalas för stöld av varor med ett totalt värde på drygt 1.400 euro.

Enligt åklagaren ska männen, som bägge vid tillfället var över 15 men inte hade fyllt 18 år, ha slagit sönder ett fönster för att komma in i butiken.
Bägge männen bestrider brott medan ett vittne säger att en av männen ska ha visat upp stöldgodset samt att han berättat för vittnet att han gjort inbrott tillsammans med den andra mannen.
Åklagaren yrkar på ett strängt bötesstraff om 80-100 dagsböter för männen. Det yrkas även på att de ska ersätta butiken och ett försäkringsbolag med drygt 1.800 euro.
En av mannen åtalades även för stöld, alternativt häleri, för ett inbrott i samma butik i december 2020. I det fallet yrkar åklagaren på villkorligt fängelse i 60 dagar alternativt 15 dagsböter. Mannen bestrider brottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »