Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 oktober, 2022 - 10:49Uppdaterad: tisdag, 4 oktober, 2022 - 12:52

Arbetslösheten steg i september

I september var det relativa arbetslöshetstalet i genomsnitt 4,1 procent, det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub.

Det är en ökning från augusti då arbetslöshetstalet var 3,9 procent. Men jämfört med september i fjol var det lägre, då var siffran 5,3 procent. För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 3,6 procent medan det var 4,6 procent för männen. I september var 0,9 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder.

En regionvis jämförelse visar att arbetslöshetstalet i Mariehamn i september var 5,3 procent. På landsbygden var arbetslöshetstalet cirka 3,3 procent medan det i skärgården var 3,0 procent. Bland de åländska kommunerna var arbetslöshetstalet i september högst i Kökar med 7,5 procent och lägst i Kumlinge med 1,4 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »