Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 15:02Uppdaterad: onsdag, 4 oktober, 2023 - 15:37

Arbetslösheten steg en aning i september

I september var det relativa arbetslöshetstalet i genomsnitt 4,0 procent, vilket är en liten ökning jämfört med månaden innan då det var 3,8 procent. I september förra året var det relativa arbetslöshetstalet 4,1 procent. Det här visar den senaste statistiken från Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub. 

För kvinnorna var det relativa arbetslöshetstalet 3,7 procent medan det var 4,4 procent för männen. I september var 1,1 procent av arbetskraften sysselsatta i sysselsättningsfrämjande åtgärder. 

Sett till ålder var det relativa arbetslöshetstalet lite högre för unga arbetssökande. Det relativa arbetslöshetstalet för ungdomar under 25 år var 7,6 procent jämfört med 5,3 procent i september ifjol. 

En regionvis jämförelse visar att arbetslöshetstalet i Mariehamn i september var 5,6 procent. På landsbygden var arbetslöshetstalet i september ca 3,1 procent, medan det i skärgården var 2,8 procent. Bland de åländska kommunerna var arbetslöshetstalet i september högst i Mariehamn med 5,6 procent och lägst i Föglö med 1,7 procent. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »