Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 september, 2011 - 08:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Arbetarskyddet storsatsar på Åland

Nu gör arbetarskyddet i riket en storsatsning på Åland och de åländska förhållandena. Arbetarskyddsingenjör Henning Karlsson ska få mer resurser i och med att samarbetet med hans kolleger i riket ska bli tätare. Regelbundna inspektionsveckor av arbetsplatser ska ordnas, i augusti gjordes en räd med över 100 inspektioner som enligt arbetarskyddet var mycket lyckad. För att minska på den så kallade grå ekonomin ska nu 87 av de viktigaste allmänt bindande kollektivavtalen översättas till svenska, något som länge varit efterfrågat på Åland. -Nu finns pengar för detta i social- och hälsovårdsministeriets budget, och om dessa finns på svenska blir de lättare för både åländska arbetsgivare och arbetstagare att själva kolla vilka regler som gäller när det gäller arbetsförhållanden och villkor, säger ansvarområdesdirektör Seppo Pekkala. Man kör också igång ett projekt för hjälpa arbetsplatserna att själva bli bättre på att under längre tid behålla arbetstagarna i arbetslivet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »