Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 augusti, 2011 - 13:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Arbetarskyddet har kampanjvecka

Denna vecka har arbetarskyddet och Regionalförvaltningsverket i riket kampanjvecka på Åland. Det innebär att man gör både anmälda och oanmälda inspektioner på arbetsplatser med utländsk arbetskraft för att kolla upp de anställdas villkor. Särskilt branscherna byggnad, restauranger, skördearbete och lantbruk kommer att inspekteras. -Problem där utländsk arbetskraft har utnyttjats på tvivelaktiga sätt har ökat de senaste åren, säger arbetarskyddsingenjör Henning Karlsson. Tidigare i sommar uppmärksammades problem på vissa thairestauranger, men felaktigheter, som svartjobb och att man inte följer anställningsvillkor och arbetstider, sker enligt Henning Karlsson på alla sorters restauranger, och även skördearbete och byggbranschen har vissa problem med detta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »