Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 juli, 2022 - 16:11
  • Ålands Producentförbund är tillfreds med Finlands nya CAP-plan.

ÅPF nöjda med nya CAP-planen

Ålands producentförbund, ÅPF, är nöjda med den nya CAP-planen som fastställts av Finland och lämnats till Europeiska Kommissionen.

Det berättar Birgitta Eriksson-Paulson, styrelseordförande för ÅPF. Hon menar att även fast den nya planen innebär nya förändringar och utmaningar så har de fått sina röster hörda och haft en bra dialog.
- Det är klart att det alltid finns olika perspektiv och olika ingångsvinklar men ambitionen och viljan har ändå varit konstruktiv, säger Birgitta Eriksson-Paulson.

CAP står för common agricultural policy och är en strategisk plan som bland annat ska inkludera åtgärder för EU-ländernas specifika behov gällande agrikultur och landsbygd. CAP-planen börjar gälla från och med år 2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »