Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 november, 2023 - 11:14Uppdaterad: tisdag, 14 november, 2023 - 16:48

Anhållan om förlängd spridningstid av stallgödsel beviljades inte

Ålands producentförbund fick inte sin anhållan om förlängd spridningstid av stallgödsel beviljad av landskapsregeringen. 

Producentförbundet lämnade in en anhållan den 30 oktober om en förlängning av spridningstiden för stallgödsel till den 15 november. Orsaken var att den blöta hösten gjort att majs- och grässkörden dragit ut på tiden samt att maskiner kört fast i den blöta marken. 

Landskapsregeringen motiverade beslutet med att väderförhållanden som rått under hösten 2023 inte är att betrakta som exceptionella, något som skulle kunna vara en orsak till att förlänga spridningstiden. Det framgår även av beslutet att grundregeln är att spridning av stallgödsel på hösten inte får ske efter 31 oktober.  
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »