Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 februari, 2011 - 07:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Ändrat beslut om förpackningsavfall

-Styrelsen för MISE har inte rätt att besluta om vilka företag som ska antecknas i landskapsregeringens producentregister för förpackningar och förpackningsavfall. Det konstaterar landskapsregeringen med anledning av ett beslut som MISEs styrelse fattat. Enligt det beslutet ska alla företag, oberoende av vilken mängd förpackningar de släpper ut på marknaden, registreras i producentregistret. Men landskapsregeringen, som handhar registret, anser alltså att MISE inte kan bestämma över det.-Vi ser helst att företag går samman i producentorganisationer som sköter det hela, säger miljöingenjör Mona Kårebrin-Olsson. Om varje litet företag enskilt anmäls till registret blir det en onödigt stor byråkrati.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »