Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 juni, 2023 - 13:43Uppdaterad: onsdag, 28 juni, 2023 - 15:06

ÅMIs rektor överklagar beslut om avstängning

Ålands musikinstituts rektor Björn Blomqvist har lämnat in ett besvär både till Högsta förvaltningsdomstolen och till Ålands förvaltningsdomstol där han vill att beslutet där han stängs av från sin tjänst upphävs.  

Björn Blomqvist har varit tagen ur tjänst sedan mitten av maj då det framkom uppgifter i tidningen Nya Åland om att han skulle ha varit berusad på en skolresa. I slutet av maj lämnades en polisanmälan in av skolans direktion genom landskapsregeringen. 

I besväret framförs ett flertal orsaker till varför beslutet om avstängning från tjänsten bör upphävas. Bland annat menar Björn Blomqvist att det inte är Ålands musikinstitut som har behörighet att stänga av honom från tjänsten, det är landskapsregeringen som ska ta beslut om rektorstjänsten. I besväret framförs också att det saknas motivering för avstängningen och att Blomqvist inte hörts om grunden för avstängningen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »