Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 december, 2022 - 22:06Uppdaterad: torsdag, 1 december, 2022 - 22:09

”ÅMHM ska få de resurser de behöver”

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, ska få de resurser myndigheten behöver för att hantera vindkraftsprojektet.

Det var vicelantrådet Harry Janssons (C) tydliga besked på finans- och näringsutskottets öppna hörande på torsdagskvällen efter en fråga av utskottsmedlemmen Nina Fellman (S).

- ÅMHM ska få de resurser de behöver – både i form av nya tjänster men också för att köpa konsulttjänster, sa Harry Jansson.

Frågan är aktuell inte minst efter att myndigheten larmat om att de kommer att få svårt att hinna med allt arbete även om de får den resursökning som landskapsregeringen föreslår i sin budget för nästa år.

Men om resurserna inte räcker till kommer alltså landskapsregeringen äska om mer medel i en tilläggsbudget, uppgav Harry Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »